Ontwerp & Adviesbureau van Hout

Verbouw en uitbreiding woning

Deze woning aan de rand van Ermelo kijkt aan de achterzijde uit over weilanden. In de huidige situatie is de keuken aan de achterzijde van de woning geplaatst. De opdrachtgever wil graag uitbreiden omdat de ruimte op de begane grond aan de kleine kant is. Door de keuken te verplaatsen naar de voorzijde van de woning ontstaat een riante woonkamer met ruimte voor een semi open werkruimte. Door de uitbouw aan de kant van de weilanden hoger te maken en te voorzien van glas van de vloer tot het dak ontstaat een situatie waarbij de woning en de tuin één worden. Een nieuwe dubbele deur aan het terras verschaft toegang tot de tuin. De uitbouw is opgebouwd uit "schijven" metselwerk met daartussen glas en zinken felsbanen. De kozijnen zijn grotendeels achter het zink en het metselwerk verborgen, waardoor deze niet aanwezig lijken te zijn.

Projectgegevens

LocatieDr. Schreurerlaan, Ermelo
Bouwjaar2017
AannemerBOB Bouw
Doorlopen fasenOntwerp, Omgevingsvergunning, Aanbesteding, Werktekeningen

Opdrachtgever over het project

Remco heeft ons geholpen met de realisatie van onze uitbouw. Remco is heel prettig in de omgang. Hij denkt met je mee, hij kan goed luisteren en hij is in staat om de vertaalslag te maken van het idee naar een concreet ontwerp. Hij is een aantal keren bij ons langs geweest en samen hebben we alle mogelijkheden besproken. Het ontwerp is heel erg mooi geworden en veel meer dan een 'gewone' uitbouw. Dit door het mooie zink aan de buitenkant, de verplaatsing van de keuken en het oplopen van de muren omhoog. Al met al zijn wij zeer tevreden over het hele traject en het resultaat.