Ontwerp & Adviesbureau van Hout

Nieuwbouw villa met berging

Aan de rand van Ermelo bij de Plas van Beek wil de opdrachtgever een nieuwe vrijstaande villa ontwikkelen. Deze grondgebonden villa krijgt een moderne uitstraling en wordt onderhoudsvriendelijk en levensloopbestendig uitgevoerd. Naast een riante woonkamer met open keuken bevinden zich 2 slaapkamers, een badkamer en een bijkeuken met ketelruimte in de woning. In het bijgebouw is ruimte voor een kantoor, berging en garage. Vanuit de woning wordt uitgekeken op de Plas van Beek. Door het toepassen van ramen tot de grond wordt de buitenruimte naar binnen gehaald. Twee lichtkoepels in de woonkamer verhogen de beleving van daglicht in de woning. De binnenruimte is 2.80 cm hoog en daarmee hoger dan de voorgeschreven minimale hoogte in het bouwbesluit. Hierdoor wordt de toch al ruime beschikbare woonruimte als groter ervaren. Door de bouwvorm van de woning en het bijgebouw ontstaat in de achtertuin een patio, waardoor de beleving van de achtertuin veel privacy biedt. 

Aan de voorzijde wordt een kleine uitbouw gerealiseerd die uitgevoerd wordt in een afwijkende kleur steen. Hierin bevindt zich een grote glaspui. Door het toepassen van een hogere gevel, wordt de uitbouw geaccentueerd. Ter plaatse van de entree komt deze zelfde accentsteen terug om de entree van de woning aan de zijkant te benadrukken. Voor de berging bevindt zich een grote carport, in dezelfde accentkleur, geschikt voor 2 auto's. De carport wordt los gehouden van de woning, waardoor deze de lichtinval niet belemmert. Aan de zijkant van de berging wordt een veranda gerealiseerd.

Projectgegevens

LocatieAlexanderlaan, Ermelo
Bouwjaar2017-2018
AannemerBOB Bouw
Doorlopen fasenOntwerp, Omgevingsvergunning, Werktekeningen

Opdrachtgever over het project

We vinden dat ons huis erg goed past in de omgeving waar het staat. De proportie ten opzichte van de beschikbare kavel is mooi in balans. Het ontwerp biedt een evenwichtig aanzicht. De ruimte achter het huis is bijzonder plezierig, door de patio die tussen de gebouwen is ontstaan. Dit biedt veel privacy en beschutting. In het huis is de beschikbare ruimte royaal en daardoor comfortabel. De woning is gebouwd zonder gasaansluiting. Het klimaat in het huis is dankzij de goede isolatie en de goed berekende verwarmingsinstallatie aangenaam. Zonnepanelen op het platte dak van het bijgebouw zijn onzichtbaar en leveren een belangrijk deel van ons energieverbruik. We wonen met plezier in deze eigentijdse, duurzame woning.